Acupunctuur hoofdpijn

Acupunctuur hoofdpijn: wat kan acupunctuur voor hoofdpijn betekenen.

Acupunctuur hoofdpijn

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn gehad. De één heeft er een paar uur last van, de ander dagen. Ook de pijn kan verschillend zijn, zoals stekend of zeurend. En ook de plek van de hoofdpijn kan verschillen, zoals bij de slapen, het voorhoofd of aan de schedelrand. Bij de één komt de hoofdpijn acuut en bij de ander komt deze langzaam opzetten. Kortom er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Sommige mensen hebben zoveel last dat ze prikkelbaar, moe zijn, niet meer kunnen slapen of zich zelfs ziek moeten melden.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn komt vaak voor en komt door teveel spanning in de spieren van je nek en schouders. Andere klachten kunnen ook de oorzaak zijn van hoofdpijn, zoals stress, emotionele druk, vermoeidheid, een oorontsteking, holteontsteking (sinusitis), een verhoogde bloeddruk of een ongeluk/trauma aan het hoofd. Het is dus belangrijk alle klachten die er zijn te bespreken.

Migraine

Bij migraine is de hoofdpijn meestal eenzijdig, bonkend of stekend en kan enkele uren of zelfs dagen aanhouden. Vaak is er daarbij ook misselijkheid, overgeven, en gevoeligheid voor licht of geluid. Tintelingen voelen en flitsen zien, komt hierbij ook vaak voor. Bij vrouwen heeft de migraine vaak te maken met de hormoonhuishouding.

Clusterhoofdpijn

Bij clusterhoofdpijn is de aanval heel heftig, snijdend of borend en meestal rondom of achter één oog. De pijn kan uitstralen naar de slapen, de neus of de kaken. De aanvallen kunnen tussen de 15 minuten of 3 uur duren. Er zijn periodes met aanvallen en periodes zonder aanvallen. Opvallend is dat de periodes met aanvallen vaak in hetzelfde jaargetijde voorkomen en dat de pijn, in tegenstelling tot migraine, altijd aan één zijde is. Er is geen westers medische verklaring voor deze vorm van hoofdpijn.

Wat kan acupunctuur doen

Bij de behandeling van hoofdpijn spelen alle klachten in het lichaam een rol die je hebt. Dus je kijkt naar het functioneren van het hele lichaam. Daarbij is er veel aandacht voor de plek van de hoofdpijn, het type pijn en de mogelijke oorzaken van de hoofdpijn. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is hiervan afhankelijk. In het algemeen kan acupunctuur helpen de intensiteit en de duur van de klachten te verminderen en zelfs geheel klachtenvrij is ook mogelijk.

Vragen?

Voor vragen email of bel gerust:
liesbeth@acupunctuurang.nl of 06 42238241.

Met acupunctuur is vaak meer herstel mogelijk dan je in eerste instantie dacht!

Behandelingen

Een behandeling begint met een intake gesprek, dat gaat over de klachten, medische voorgeschiedenis en algemene conditie.

Voor welke klachten

Er zijn met acupunctuur geen vervelende bijwerkingen en er kunnen meerdere klachten tegelijk wordt behandeld.

Over Liesbeth

Door mijn Chinees-Indonesische vader, die zijn acupunctuurpraktijk aan huis hield, is de Oosterse traditie mij met de rijstlepel ingegooid.